Volledig scherm
Inbrekers probeerden te ontsnappen door met een bloempot de ruit in te gooien. © Politie Zwolle

Inbreker poept in zijn broek na achtervolging door politiehond

Met dank aan de vannacht dienstdoende politiehond wist de politie in Zwolle twee inbrekers op heterdaad te betrappen.

Het was een oplettende Zwollenaar die de politie in eerste instantie tipte. Hij had zaklampschijnsel gezien in het huis van de buren, meldt de politie op Facebook.

Die constateerde dat er inderdaad personen aanwezig waren in de woning. De verdachten kregen ook door dat de politie voor de deur stond. Een van hen probeerde te ontsnappen door een bloempot door de ruit te gooien en door het ontstane gat op de vlucht te slaan.

Ontlasting

Daarop kwam de diensthond in actie. Die haalde de verdachte in en beet hem in zijn been. ,,De verdachte schrok hier zo van dat hij zijn ontlasting liet lopen'', meldt de politie. Hierop is de hondengeleider er bij gekomen die de verdachte heeft aangehouden. De andere verdachte probeerde de andere kant op te vluchten maar had niet op de collega's gerekend. Ook hij werd aangehouden.

'De woning waar verdachten uit kwamen was volledig overhoop gehaald. Beide verdachten werden aangehouden en hadden allebei nog handschoentjes aan', aldus de politie. Het is niet bekend waar deze Zwolse 'Wild West'-scène zich heeft afgespeeld.

112

De politie roept iedereen op verdachte situaties te melden. In het geval van een potentiële inbraak mag zelfs 112 worden gebeld.

In samenwerking met indebuurt Zwolle