Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Politie

Inbrekers knallen tegen politieauto in Zwolle tijdens achtervolging

Een Zwollenaar en een man uit Dedemsvaart zitten in de cel nadat ze tijdens hun vlucht voor de politie tegen een politieauto zijn gereden. De twee worden ook verdacht van inbraak. 

Volgens een woordvoerder van de politie Oost-Nederland zijn de twee donderdag opgepakt en zitten ze nog steeds vast. Het duo zou tijdens hun vlucht zelfs door een speeltuin in Zwolle zijn gereden. Dat kan de woordvoerder niet bevestigen. 

De Zwollenaar (een dertiger) en de Dedemsvaarter (een veertiger) werden na een achtervolging op de Haring vliet in Zwolle in de boeien geslagen. Dat gebeurde nadat ze eerder in de buurtschap Herfte betrapt waren tijdens een woninginbraak. 

  1. Parkeerruimte heikel punt in toekomstplannen Diezerbrink in Zwolle
    PREMIUM

    Parkeer­ruim­te heikel punt in toekomst­plan­nen Diezer­brink in Zwolle

    Winkeliers aan de Brink in Zwolle vrezen voor hun toekomst door de opknapbeurt van het winkelgebied aan de rand van de binnenstad. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het gaat de ondernemers om de parkeerplaatsen die verdwijnen. ,,Het hele plan is erg mooi, maar wij zijn afhankelijk van die parkeerruimte’’, zegt Tjarko Muis van sportzaak Side Out Indoorsports. De winkeliersvereniging bekijkt de plannen opnieuw.

In samenwerking met indebuurt Zwolle