Volledig scherm
© EPA

IPhone-dieven op heterdaad betrapt bij Mediamarkt in Zwolle

Een Roemeens stel is dinsdagmiddag aangehouden in de Mediamarkt in Zwolle. Het tweetal is opgepakt voor de diefstal van een iPhone.

's Ochtends hadden de twee Roemenen al een bezoekje gebracht aan een Mediamarkt-filiaal in Groningen. Daar nam het stel een iPhone mee zonder te betalen. Beelden van de diefstal werden gedeeld met andere filialen in het land. 

Toen de twee 's middags rond 14.45 uur het Zwolse filiaal binnen liepen, werden ze al snel opgemerkt. Het tweetal probeerde ook hier een iPhone te stelen, maar werd bij de uitgang aangehouden door de beveiliging.

Baby

Na de aanhouding vond de politie in de auto van het stel de gestolen iPhone van het filiaal in Groningen. In de auto zat ook nog een twee maanden oude baby. Het kindje werd opgevangen en ondergebracht bij een pleeggezin.

Onderzoek moet uitwijzen of de twee nog meer winkeldiefstallen heeft gepleegd.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

  1. Muziekvereniging teleurgesteld door misverstand: Zwolse wethouder zegt af voor 100e verjaardag, maar stuurt wel collega
    PREMIUM

    Muziekvere­ni­ging teleurge­steld door misver­stand: Zwolse wethouder zegt af voor 100e verjaardag, maar stuurt wel collega

    Alles is uit de kast gehaald om stil te staan bij het 100-jarig bestaan van Muziekvereniging Voorwaarts in Zwolle. Maar perfect is het niet, vindt de vereniging. Het gemeentebestuur van de stad leek het te laten afweten en dat zorgde voor teleurstelling. Goed nieuws voor de club: het bleek te gaan om miscommunicatie. ,,Er komt toch een wethouder. Oké. Fijn dat ze die moeite hebben genomen", zegt voorzitter Henk van Raaij.

In samenwerking met indebuurt Zwolle