Verpleger Richard Boddeus: ,,Geen van mijn collega’s zit erop te wachten om tot mei volgend jaar alleen weer met coronazorg bezig te zijn.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Verpleger Richard Boddeus: ,,Geen van mijn collega’s zit erop te wachten om tot mei volgend jaar alleen weer met coronazorg bezig te zijn.’’ © Richard Boddeus

Irritatie in Zwols ziekenhuis over ongevacci­neer­den: ‘Wij zitten niet op nog meer co­vid-patiënten te wachten’

Omdat het aantal coronapatiënten in de regio Zwolle blijft stijgen, is het alle hens aan dek in Isala. Operaties zijn uitgesteld en de covid-afdeling is alweer opgeschaald. Onder ziekenhuispersoneel groeit de irritatie over niet-gevaccineerden. ,,Mensen hebben geen idee van wat zich hier afspeelt.”

4 reacties

 • Bertelink

  1 maand geleden
  Waarom is toch een kleine groep mensen die het verpest voor de meerderheid? Niet alleen in deze situatie maar geldt voor meerdere. Ik begrijp niet dat door hun keuzes ...niet vaccineren...andere patiënten daardoor niet geholpen kunnen worden en dat men dat gewoon tolereert. Moeten die mensen in de ziekenhuizen weer die horor doorstaan? Dit is nu wel anders...eerder was er geen vaccin...nu wel! Wil je geen vaccin...ook goed...maar blijf dan binnen en belast er verder niemand mee.
 • de Graaff

  1 maand geleden
  De mensen die bewust een keuze hebben gemaakt zich niet te vaccineren niet meer in de regio opnemen, maar direct naar bv Duitsland, Oostenrijk doorplaatsen, zodat er voor verantwoordelijke en dus gevaccineerde patiënten plaats is voor opname en eventueel operaties.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Nog even en we zijn terug bij de situatie voor de versoepelingen 1,5 meter afstand overal weer mondkapjes dragen als het zo door blijft gaan zie ik de feestdagen weer somber in, misschien geen lockdown maar overal weer mondkapjes, waarom laten mensen zich ook niet vacineren, beseffen ze niet wat een griezelig monster corona is fijne week allemaal marielouise olthof
 • H. Osinga

  1 maand geleden
  Plaats covid patiënten over naar een ziekenhuis zo ver mogelijk weg, Zeeland of België of Duitsland, Delfzijl. Doe dat vanaf nu overal standaard.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Zwolle