Genezen coronapatiënt wandelt onder applaus van de afdeling af in het Isala ziekenhuis in Zwolle.
Volledig scherm
Genezen coronapatiënt wandelt onder applaus van de afdeling af in het Isala ziekenhuis in Zwolle. © Facebook/Isala ziekenhuis

Isala ontroert met video van oude man die Intensive Care verlaat: ‘Naast narigheid, veel geluksmomenten’

VIDEOEen kippenvelmoment in bange dagen. Isala in Zwolle deelde woensdagmiddag een video van een oude patiënt die het ziekenhuis verliet waar hij eerder met het coronavirus op de Intensive Care was opgenomen. ,,We willen laten zien dat er gelukkig ook veel zieken herstellen.”

Op de video op het facebookaccount van Isala is te zien hoe een oudere man met zijn rollator door een erehaag van applaudisserende personeelsleden in het ziekenhuis schuift. De man raakte vorige maand besmet, werd opgenomen in het ziekenhuis en belandde op de Intensive Care. Hij overleefde het gevecht met het virus en nadat hij terugkeerde op de corona-afdeling, volgde het ontslag uit het ziekenhuis. Te zien is ook hoe - vermoedelijk - zijn vrouw hem in haar armen klemt.

,,Dit was voor iedereen hier ontroerend", zegt woordvoerder Gerben Hart, die niet meer achtergronden van de man en diens opname prijs wil geven. ,,We delen deze video met goedkeuring van de man en zijn familie. We willen namelijk laten zien dat gelukkig ook heel veel patiënten herstellen. We horen natuurlijk dat veel mensen overlijden. Wij willen hiermee aangeven dat naast alle narigheid, er ook veel geluksmomenten zijn. Veel mensen genezen. En het is mooi ook om te zien hoe goed dat de familie en ons personeel doet.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle