Isala in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Isala in Zwolle. © Getty Images

Isala Zwolle: ‘Vijftig procent reguliere zorg weer opgestart’

Nu de aantallen corona-patiënten op de ic's steeds meer dalen, starten ziekenhuizen hun reguliere zorg weer op. Isala beoordeelt bijna dagelijks hoe dat gaat en hanteert strikte protocollen voor arts én patiënt.

In een aantal weken tijd is nu naar schatting vijftig procent van de reguliere zorg in het Zwolse ziekenhuis weer opgestart. Hetzelfde geldt voor de geplande operatieve ingrepen. De operatiekamers worden al voor 75 procent gebruikt, doordat er relatief grotere ingrepen worden gedaan. 

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.

In samenwerking met indebuurt Zwolle