Jitske Visser met haar opa en oma, George en Geertje de Boer.
Volledig scherm
PREMIUM
Jitske Visser met haar opa en oma, George en Geertje de Boer. © fam. Visser

Jitske verliest op één dag haar beide grootouders aan corona: ‘Eerst ging opa, en vijf uur later oma ook’

Ongeloof. Gebeurt dit allemaal echt? Het is het allesoverheersende gevoel bij Jitske Visser uit Zwolle, nu ze op één dag haar opa én oma uit Epe verloor aan corona. 

Zaterdag overleed George de Boer (83) in het zorgcentrum Het zonnehuis in Zwolle, vijf uur later zijn echtgenote Geertje (84) in het Isala ziekenhuis. 

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.

In samenwerking met indebuurt Zwolle