Volledig scherm
PREMIUM
Lelystad Airport moet op op 1 april 2020 open gaan. © Freddy Schinkel

Kabinet plaveit weg naar snelle opening Lelystad Airport

AnalyseDe laagvliegroutes van Lelystad Airport boven Oost-Nederland zijn al twee jaar bron van onrust en verzet. Nu worden ze plotseling geschrapt. Hoe kan dat? En hoe hard is deze belofte eigenlijk?

Je moet het minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) nageven: de timing van haar goednieuwsshow was vlak voor Pasen uitstekend. Alsof ze de inwoners van Overijssel en Gelderland met een vrolijk gevoel de feestdagen in wilde sturen. Niks geen laagvliegroutes meer.

  1. Gemist? Driesterrenrestaurant De Leest kondigt eigen einde aan, burgemeester Noordoostpolder stopt plotseling en ‘langzame auto's’ levensgevaarlijk

    Gemist? Driester­ren­res­tau­rant De Leest kondigt eigen einde aan, burgemees­ter Noordoost­pol­der stopt plotseling en ‘langzame auto's’ levensge­vaar­lijk

    Meerdere mensen in de regio kondigden deze week aan te stoppen met hun werk. De kersverse burgemeester van de gemeente Noordoostpolder stopt per direct, liet hij maandag in een filmpje weten. Waarom? Dat blijft de hele week onduidelijk. Ook chefkoks Jacob Jan Boerma en Kim Veldman gaan iets anders doen, ze trekken de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. En ‘afvalman’ Richard krijgt massaal bijval nadat hij weigerde een boete te betalen voor het illegaal weggooien van afval in bak in Epe.

In samenwerking met indebuurt Zwolle