Bussen van Keolis op een rij. Daar komen binnenkort Chinese bussen bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Bussen van Keolis op een rij. Daar komen binnenkort Chinese bussen bij. © ANP

Keolis gaat ondanks kritiek toch Chinese bussen aanschaffen voor Overijssel, PVV woest: ‘Onbestaanbaar en schandalig’

Vervoersmaatschappij Keolis gaat in Overijssel bussen inzetten die in China zijn gemaakt. Dat heeft de provincie Overijssel laten weten na vragen van de PVV-fractie. Die partij vindt dat er uitsluitend had moeten worden gekozen voor bussen die in Nederland zijn gemaakt om hier de werkgelegenheid te stimuleren. De provincie geeft aan de keuze voor de Chinese bussen aan Keolis te laten en zich daar verder niet mee te gaan bemoeien. De PVV vindt die houding ‘te makkelijk’. 

 1. Zwolle wil mening van inwoners over opvang asielzoekers: ‘Dat we vluchtelingen blijven opvangen staat vast’
  PREMIUM

  Zwolle wil mening van inwoners over opvang asielzoe­kers: ‘Dat we vluchtelin­gen blijven opvangen staat vast’

  In het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg in Zwolle worden vanaf 1 juli tot het eind van het jaar 60 alleenstaande minderjarige vreemdelingen opgevangen. Op 26 juni beginnen voorbereidende werkzaamheden in het hotel. Vijf dagen eerder is er een inloopbijeenkomst voor de buurt. Maar de gemeente Zwolle wil met al haar inwoners in gesprek over de opvang van asielzoekers en begint daar morgenavond mee.
  Zwolle
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?