Foto ter illustratie.
Jimmy P. kan zich weinig meer van de steekpartij herinneren. Zijn zwager ziet de rest van zijn leven in de spiegel een groot ontsierend litteken in zijn gezicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Jimmy P. kan zich weinig meer van de steekpartij herinneren. Zijn zwager ziet de rest van zijn leven in de spiegel een groot ontsierend litteken in zijn gezicht. © Thinkstock

Kinderfeestje eindigt in bloedige poging tot doodslag, Jimmy (28) uit Zwolle krijgt celstraf

De 28-jarige Jimmy P. uit Zwolle is veroordeeld tot twee jaar cel vanwege poging tot doodslag op zijn zwager. Na afloop van een kinderfeestje in de Zwolse wijk Stadshagen heeft P. het familielid met een mes in diens gezicht en borstkas gestoken.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Zwolle