Met het mooie weer op komst, wordt in de recreatiegebieden in de Regio IJsselland komend weekend strenger gehandhaafd én beboet. (archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Met het mooie weer op komst, wordt in de recreatiegebieden in de Regio IJsselland komend weekend strenger gehandhaafd én beboet. (archieffoto) © Foto Freddy Schinkel

Komend weekend strengere handhaving op coronaregels in regio IJsselland: ‘We zullen eerder gaan beboeten’

Wie komend weekend in de regio IJsselland van het mooie weer gaat genieten, kan zich maar beter goed aan de coronaregels houden: de Veiligheidsregio gaat nog strenger handhaven en eerder boetes uitdelen, kondigt ze aan. ,,Specifiek in recreatiegebieden, bij offerfeesten en bij introductieweken van studies’’, aldus de woordvoerder.

  1. Sobere Indië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit
    PREMIUM

    Sobere In­dië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit

    Jaarlijks wordt op 15 augustus de Japanse bezetting en bevrijding van Nederlands-Indië herdacht. Zwolle is echter de enige plek in Nederland waar tevens aandacht is voor de Bersiap-periode en de kwestie Nieuw-Guinea. Twee jaar geleden leek de Zwolse herdenking nog op de tocht te staan en door corona vindt het programma dit jaar ook nog eens vereenvoudigd plaats. Is er nog toekomst voor de herdenking? ,,Vooral derde generatie jongeren met een Indische achtergrond zijn bovenmatig geïnteresseerd in de verhalen.” Drie generaties aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Zwolle