Volledig scherm
PREMIUM
Politieke tegenpolen Jan Nabers en Sylvana Rikkert op bezoek bij boeren in Zwolle. © Sylvana Rikkert

Kopstukken CDA en GroenLinks hebben een afspraakje bij boeren in Zwolle, en daar blijft het niet bij

Sylvana Rikkert van ‘natuurpartij’ GroenLinks en Jan Nabers van ‘boerenfractie’ CDA hebben elkaar gevonden. In ieder geval voor één dag. De Zwolse politieke kopstukken gingen zaterdag op bezoek bij  boeren, naar aanleiding van Rikkerts eerdere uitlatingen in de Stentor. ,,Ik heb heel veel geleerd.’’

De Zwolse GroenLinks-fractievoorzitter Sylvana Rikkert zei afgelopen zomer tijdens een interview in de Stentor dat haar broek afzakte van CDA-vragen over het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Het toonde volgens haar aan dat bij meer partijen de ogen geopend zijn rond klimaat en milieu. Jan Nabers van oppositiepartij CDA nodigde de coalitievrouw daarop uit een dag samen op stap te gaan. Dat gebeurde zaterdag, met een vijf uur durend bezoek aan drie Zwolse boeren. Is de vonk overgeslagen of vochten ze elkaar de wei uit? Een belletje aan beide politieke kopstukken.

  1. Zwolle is duivelse Japanse duizendknoop meer dan zat: ‘Het is een verschrikkelijke plant’
    PREMIUM

    Zwolle is duivelse Japanse duizend­knoop meer dan zat: ‘Het is een verschrik­ke­lij­ke plant’

    Zo mooi als de crèmewitte en soms roze bloemen van de plant kleurden in augustus en september, zo wreed werkte de Japanse duizendknoop zich in de tussentijd naar grote hoogte. De plant teistert Zwolle en de gemeente is hem dan ook liever voorgoed kwijt dan nog even rijk. Vanochtend deed ze samen met ROVA een eerste aanzet in de hoop de plant voorgoed uit het Zwolse stadsbeeld te kunnen verwijderen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle