Doordeweeks overdag helemaal leeg, maar op zaterdag moeten steeds meer Zwolse verenigingen flink zoeken naar een beschikbaar veld voor hun wedstrijden. Thuiswedstrijden spelen op andere sportparken gebeurt geregeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Doordeweeks overdag helemaal leeg, maar op zaterdag moeten steeds meer Zwolse verenigingen flink zoeken naar een beschikbaar veld voor hun wedstrijden. Thuiswedstrijden spelen op andere sportparken gebeurt geregeld. © Sander Iepschoor

Krapte op voetbalvelden in Zwolle: thuiswedstrijden op andere sportparken

Het is dringen op de voetbalvelden in Zwolle. Meerdere verenigingen spelen inmiddels thuiswedstrijden op sportparken van andere clubs. Nu de meeste voetballers dit weekend het seizoen hervatten, is de vraag: hoe zorg je ervoor dat voor elk team een veld beschikbaar is?

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  12

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.