Volledig scherm
Februari dit jaar: de recherche doet onderzoek aan de Van Zuylenware. © Frans Paalman

Kruipruimte-moord Zwolle: IJsselmuidenaar al weer vrij

De 34-jarige man uit IJsselmuiden die woensdag werd opgepakt in verband met mogelijk betrokkenheid bij de kruipruimte-moord Zwolle, is vrijdag weer op vrije voeten gesteld.

,,Maar hij blijft wel verdachte'', weet politiewoordvoerder Henk Kremer.  De zegsman kon niet aangeven waarvan de IJsselmuidenaar precies verdacht wordt. ,,De vragen die we hadden, zijn waarschijnlijk gesteld. Er was geen reden om hem nog langer vast te houden.'' 

Camerabeelden

Volgens bronnen is de verdachte IJsselmuidenaar vastgelegd op camerabeelden, waarop ook hoofdverdachte Mark de G. te zien is. Die beelden werden gemaakt op de dag dat het slachtoffer vermoedelijk overleed. De tweede verdachte zou een goede vriend van De G. zijn.

De G. zit nog wel achter slot en grendel. In de kruipruimte van zijn huis werd in februari van dit jaar het in stukken gesneden lichaam van Deniz Guldogdu (38) uit Zwolle aangetroffen.  Daarop werd De G. aangehouden.

Paniek

De rechtszaak tegen hem is al begonnen, maar de inhoudelijke behandeling is nog niet geweest. Wel is duidelijk dat De G. hardnekkig ontkent. Volgens hem was er sprake van een ongeluk, waarbij Guldogdu zichzelf doodschoot. Vervolgens heeft De G. in paniek het lichaam verstopt, zo luidt zijn lezing.

In samenwerking met indebuurt Zwolle