De komende jaren gaan steeds meer mensen elektrisch rijden, zij moeten hun auto wel kunnen opladen. Op dit moment zijn er nog veel te weinig publieke laadpalen.
Volledig scherm
PREMIUM
De komende jaren gaan steeds meer mensen elektrisch rijden, zij moeten hun auto wel kunnen opladen. Op dit moment zijn er nog veel te weinig publieke laadpalen. © Freddy Schinkel

Laadpaaltekort: slechts 5 gemeenten hebben voldoende laadpalen, Zwolle is er één van

Nederlandse gemeenten kunnen de snelle groei van het gebruik van elektrische auto’s niet aan. Slechts vijf gemeenten, waaronder Zwolle, hebben voldoende openbare laadpalen staan om aan de vraag te voldoen.

0 reacties

 1. Heb jij je afgevraagd of hier ooit een auto naar beneden is gerold? Dit schuine dak langs de A28 bij Zwolle verdwijnt
  PREMIUM

  Heb jij je afgevraagd of hier ooit een auto naar beneden is gerold? Dit schuine dak langs de A28 bij Zwolle verdwijnt

  Als je over de A28 rijdt van Zwolle richting Meppel, dan is het schuine dak met daarop tientallen geparkeerde auto's haast niet te missen. Binnenkort is dat verleden tijd, want autobedrijf Pouw gaat verbouwen en het schuine dak gaat eraf. De grote vraag is: is er weleens een auto naar beneden gerold? We vragen het aan Jeldert Leenman, vestigingsmanager bij Pouw in Zwolle.
 2. Annemiek staat voor dichte deur bij prikstraat Zwolle: ‘Kreeg nog sms ter bevestiging, heel slordig dit’
  PREMIUM

  Annemiek staat voor dichte deur bij prikstraat Zwolle: ‘Kreeg nog sms ter bevesti­ging, heel slordig dit’

  Duizenden prikken per dag zette de GGD op de locatie aan de Meeuwenlaan in Zwolle. Maar nu de drukte afneemt, schroeft de gezondheidsdienst ook de openingstijden terug en opent de prikstraat pas om 12.00 uur. Dat bericht bereikt echter niet iedereen. Zo staat Annemiek Troch uit Hasselt woensdagochtend voor een dichte deur, en ze was niet alleen. „Mijn afspraak staat om 10.15 uur.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle