Volledig scherm
PREMIUM
DS-2019-8011Zwolle De voormalige werfbaas Jan Leenman,over de plannen die ontwikkeld worden voor deze zone .FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle ©2019 © Frans Paalman

Leenman verbaasd over zijn lege plek in plan voor de Zwolse Zwartewaterzone

Ondernemer Jan Leenman is niet te spreken over de gang van zaken rond het herontwikkelen van de Zwartewaterzone in Zwolle. De oude werfbaas is verbaasd dat hij niet is opgenomen in de door Bemog gepresenteerde plannen. Volgens deze ontwikkelaar kon met Leenman geen overeenkomst worden bereikt. Volgens de man in kwestie ligt het anders.

,,Zo maak je geen vrienden.” Leenman (58), bekend van de scheepswerf die hij decennialang aan het Zwarte Water bestierde, windt er geen doekjes om. Iedereen vraagt zich af waarom zijn stek ontbreekt in de plannen die ontwikkelaar Bemog vorige week presenteerde aan de wijk Holtenbroek. Geen overeenkomst kunnen sluiten, is de lezing van Bemog. Leenman ziet het anders. Hij nam lang geleden het initiatief tot herontwikkeling van de zone met woningbouw en leisure, vertelt Leenman aan tafel in de skihal, waarvan de familie eigenaar is. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle