Volledig scherm
© Bakker Peter

Leerlingen Carolus Clusius College moeten examen overdoen door fout school

De 24 leerlingen die vandaag het examen aardrijkskunde maakten op het Carolus Clusius College in Zwolle verheugden zich al op hun eindexamenfeesten. Maar die gaan voorlopig niet door, want de hele klas moet het examen overdoen vanwege een fout van de school. 

De leerlingen van de vmbo tl klas mochten van de school een Bosatlas gebruiken tijdens hun examen. Maar dat mogen alleen leerlingen van de havo en het vwo, niet van het vmbo. De examens werden daarom afgekeurd.

CCC-directeur Jacqueline Drok noemt het een menselijke fout. ,,Het is vreselijk. We moeten als school nu ons stinkende best doen om leerlingen geen nadeel te laten ervaren hiervan." Volgens haar lag de instructie voor het vmbo-examen niet op de juiste plek. Bij havo en vwo mag de atlas wel op tafel, bij vmbo tl niet. De werkwijze rond deze instructies wordt per direct aangescherpt. Daarnaast laat de school in een reactie op de website weten de leerlingen extra ondersteuning te bieden in aanloop naar het herexamen.

Op 19 juni zit de klas opnieuw te zwoegen op het examen aardrijkskunde. Wie dat niet haalt, moet het in augustus nóg een keer overdoen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle