De projectie van alle namen zorgmedewerkers op de gevel van Isala, als dank voor hun inzet tijdens de corona-crisis.
Volledig scherm
PREMIUM
De projectie van alle namen zorgmedewerkers op de gevel van Isala, als dank voor hun inzet tijdens de corona-crisis. © Frans Paalman

Lezers over drukte in Zwols ziekenhuis: Bewust niet gevaccineerd? Dan geen medische hulp

LezersreactiesKun je mensen die zich bewust niet tegen corona laten vaccineren weigeren in het ziekenhuis? Daarover gaat de discussie tussen lezers onder het artikel ‘Irritatie in Zwols ziekenhuis over ongevacci­neer­den: ‘Wij zitten niet op nog meer co­vid-patiënten te wachten’.

8 reacties

 • H. Osinga

  1 maand geleden
  Consequent zijn heeft de volgende gevolgen: Wel gevaccineerd, en toch roker, Longkanker geen behandeling. Alcohol gebruikt en gewond in verkeer, geen hulp. Overgewicht en hartklachten, jammer dan. Zonnebaden en huidkanker, misschien gaat het vanzelf over.... Enz. enz. Arts en verpleegkundige leggen (GELUKKIG) een eed af om iedereen te helpen.
 • Wim Versendaal

  1 maand geleden
  Mensen die wel geprikt zijn voorrang bij opname en ook mensen die geen donor willen zijn onder aan de lijst voor een donorhart of nier.Dat is eerlijker voor welwillende. Wettelijk regelen,dan weet iedereen wat de gevolgen zijn. Geen opnamestop meer en een lagere werkdruk voor het personeel.
 • P Penning

  1 maand geleden
  En degene die het vaccin niet kunnen krijgen wegens allergieën? Een zware anafylactische shock legt ook druk op de zorg. Dan de categorie die wel gevaccineerd is maar met een positieve test tóch de horeca induiken, geen verantwoording, ook weigeren. Als laatste: degene die gevaccineerd zijn maar waarbij het niet werkt. Mogen die wel omdat ze de prikken gehaald hebben? Wie is er nog welkom voor zorg? Liefst niemand zo te lezen. Geen vaccin kan ook om medische reden zijn, met mij velen!
 • Marco Abbing

  1 maand geleden
  Bijzonder dat we ons zo laten leiden door een kabinet die veel vergeet en enorme blunders maakt zonder gevolgen. Laat staan 5000 boa’s aanstellen ipv geld wat direct in zorg personeel had kunnen worden uitgeven , maar QR codes gaat controleren. Ook al zijn we 100% ingeënt met elkaar kijk verder..naar landen waar nog geen 10% gevaccineerd is en dan praten wij over een 3e prik waar gaan we volgend jaar heen 4,5 prikken.. niks is zeker het ging toch eerst om onze 60plussers?Welk vaag beleid verder
 • Ivo Kooker

  1 maand geleden
  Yvonne en Christina zien wel iets over het hoofd, voor de corona kun je gevaccineerd worden dat is niet het geval bij onze rokers of zwaarlijvige mensen, feitelijk is het zeer egoïstisch om wel geholpen te willen worden maar niet meewerken aan de voorkoming van ziek worden of verspreiding. Kies je voor niet vaccineren dan kies je ook voor niet behandeld worden in het ziekenhuis, voor corona wel te verstaan. Dan aanvaard je echt de consequentie van de keuze die jezelf genomen hebt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle