Lichaam gevonden in Zwarte Water bij Zwolle

videoIn het Zwarte Water in Zwolle is een lichaam gevonden. Een kanoër deed de lugubere ontdekking en seinde de politie in.

De politie ontving tegen 13.30 uur de melding van de vondst. Het lichaam werd gevonden langs de Holtenbroekerdijk, ter hoogte van de kinderboerderij. Het lichaam werd vervolgens door de hulpdiensten geborgen.

De politie onderzoekt de doodsoorzaak. Zij kijkt dan of er sprake is van een een misdrijf of niet. 

Het lichaam werd bij de Holtenbroekerdijk in Zwolle geborgen.
Volledig scherm
Het lichaam werd bij de Holtenbroekerdijk in Zwolle geborgen. © Stefan Verkerk / News United
  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.

In samenwerking met indebuurt Zwolle