Volledig scherm
ZwolleLepeltje Lepeltje is weer neergestreken in Zwolle in het ter Pelkwijkpark vierdagen eten van de roodtrucks FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle © 2017 © Frans Paalman

Line-up Lepeltje Lepeltje Zwolle bekend: kijk hier wat er voor lekkers op het menu staat

Zin in een kokosbal, octopussalade, quesadilla of een culinair hoogstandje uit de foodtrekker van de Librije Jimmm's? Het zijn slechts een paar lekkernijen die te verkrijgen zijn tijdens foodtruckfestival Lepeltje Lepeltje. De line-up van het populaire feest dat tijdens Pinksteren wordt gehouden in Park de Wezenlanden is bekend. 

Drinken, muziek en vooral eten. Dat is waar het om draait tijdens het festival. Er wordt weer flink uitgepakt dit jaar. 

Zwollenaren op Lepeltje Lepeltje

Zwolle is goed vertegenwoordigd. Zo staat Frank Aalbers er met zijn ‘Zwolsche Zwammen’. Hij biedt lokaal gekweekte zwammen op koffiedik aan en vertoont tijdens het festival wat voor lekkers je allemaal met zijn oesterzwammen kan. Wie meer zin heeft in een broodje kan bij de Zwolse Tjiske terecht. In haar truck Le Bruns biedt zij kakelverse salades, live gerookte zalm en versgebakken broden van de stadsbakker aan. 

Nieuwkomer is Kapitein Ortega. Deze thuiskok uit Zwolle staat voor het eerst op Lepeltje Lepeltje. Hij gaat voor vis en barbecue. Bekend tot ver buiten Zwolle en de regio: De librije.  Met lokale producten worden ook dit jaar weer mooie culinaire gerechten in elkaar geflanst in de foodtrekker van De Librije Jimmm’s.

Rondje wereldgerechten

Voedsel van over de hele wereld is vertegenwoordigd tijdens Lepeltje Lepeltje. Zo kunnen wrap-liefhebbers terecht bij Exotiqo voor een quesadilla die je in Mexico, Griekenland of Korea doet wanen. 

Wie houdt van barbecue zit goed bij Vuurproeven. Deze barbecue-bazen roken het vlees op lage temperatuur. Laag en traag vlees dus. Vegetariërs kunnen hier overigens ook terecht voor lekkers. De Indonesische keuken mag ook niet worden overgeslagen. In de Zwolse Boemboe bus. 

Verder is er taart en koffie, pannenkoeken, tortilla's, vegetarische tapas, smoothies en frozen yoghurt, gevulde Hollandse piepers en dumplings. Als toetje is er natuurlijk ijs. 

Park de Wezenlanden

Lepeltje Lepeltje wordt dit jaar voor het eerst gehouden in Park de Wezenlanden. Het festival werd eerder gehouden in het Ter Pelkwijkpark, maar werd eigenlijk te groot voor die locatie. In de Wezenlanden is er meer ruimte en kan de festivalmarkt ook beter bij het festival worden betrokken. 

Het festival begint vrijdag 7 juni en duurt tot en met maandag 10 juni. De gehele line-up is hier te vinden. 

  1. De kop is er af voor restauratie Drostenhuis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk
    video

    De kop is er af voor restaura­tie Drosten­huis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk

    ,,Normaal loop je er misschien langs zonder dat je weet dat het er zit. Je hebt kans dat mensen zometeen wel degelijk iets missen. Het is ineens zo'n kale gevel.’’ Projectleider Thom Lijster van Hanzebouw is donderdag begonnen met het weghalen van de attiek van het Drostenhuis en daarmee ook met de restauratie van het pand. De prominente sierlijst bovenaan de gevel aan de Melkmarkt is aangetast door zwam en wordt gerestaureerd. In het monumentale pand waar voorheen Stedelijk Museum Zwolle huisde is een reeks aan achterstallig onderhoud aangetroffen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle