Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP XTRA

Man (25) rijdt met drugs en alcohol, maar zónder rijbewijs over snelweg bij Zwolle

De politie heeft gisteren in Zwolle een automobilist betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en drugs, maar zónder rijbewijs. 

De 25-jarige Rotterdammer kreeg rond 20.00 uur een volgteken van de politie op de A28. Hij werd naar het terrein van Rijkswaterstaat aan de Ordelseweg geleid waar op dat moment een grote verkeerscontrole gaande was.

Daar bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. Bovendien had hij alcohol en verdovende middelen gebruikt. De ademtest gaf aan dat de man waarschijnlijk te veel had gedronken. Een speekseltest gaf een indicatie van het gebruik van cannabis.

De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor bloedafname. Uit het bloedonderzoek moet blijken hoeveel alcohol en drugs de man precies in zijn bloed had.

  1. Een tunnel voor de A28 bij Zwolle? Deze ingenieur (90) bedacht een halve eeuw geleden al een alternatieve route voor de snelweg
    PREMIUM
    Poll + Video

    Een tunnel voor de A28 bij Zwolle? Deze ingenieur (90) bedacht een halve eeuw geleden al een alternatie­ve route voor de snelweg

    De A28 doorsnijdt Zwolle, maar het had ook heel anders gekund. De inmiddels 90-jarige Rommert Krijtenburg presenteerde in de jaren 60 bij Rijkswaterstaat een alternatief snelwegtracé. Zijn voorstel sneuvelde. Tegenwoordig wordt nagedacht over een A28-tunnel, maar is Krijtenburgs variant alsnog dé oplossing? De civiel ingenieur buigt zich er een halve eeuw later nog eens over.

In samenwerking met indebuurt Zwolle