Volledig scherm
Stewards, omstanders en politie verlenen eerste hulp aan de gebotste fietsers © Stefan Verkerk / News United

Man raakt zwaargewond bij botsing in fietstunnel na duel PEC

Na de wedstrijd PEC Zwolle - sc Heerenveen (2-3) is een man zwaargewond geraakt toen hij op zijn fiets in botsing kwam met een andere fietser. Het ongeluk gebeurde in de Vondeltunnel, die onder de Ceintuurbaan doorloopt. De man is met zwaar hoofdletsel afgevoerd naar het ziekenhuis.

Toegesnelde stewards en omstanders verleenden eerste hulp tot er een ambulance arriveerde vanuit het nabijgelegen Isala ziekenhuis. Omdat die zo snel ter plaatse was, kon een eveneens gealarmeerde traumahelikopter rechtsomkeert maken.

Een politiewoordvoerster meldt dat één van de twee fietsen die betrokken waren bij het ongeluk, een E-bike was. Hoe het met de fietser is die in het ziekenhuis ligt, wist zij nog niet. Wel meldt zij dat er alcohol in het spel was. "Dat bleek uit een blaastest. Dat hoeft echter niet per se de oorzaak te zijn geweest van het ongeval." De tunnel is na het ongeval enkele uren gesloten geweest omdat de zaak vanwege de aard van het letsel, is overgedragen aan de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA).

In de bewuste fietstunnel wordt het na wedstrijden van PEC Zwolle steeds drukker. De club doet het de laatste jaren goed in de Eredivisie en breidde het stadion uit tot een recordcapaciteit van veertienduizend toeschouwers, die vrijdag werd bereikt. Na verloren duels (zoals afgelopen vrijdag) willen de meeste voetbalfans echter zo snel mogelijk naar huis. Daardoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan in de tunnel. De politiewoordvoerster wil daarover nog geen uitspraak doen. "Het ongeval wordt nog onderzocht door de VOA en wat betreft de verkeersveiligheid verwijs ik u naar de Gemeente Zwolle en Rijkswaterstaat."

In samenwerking met indebuurt Zwolle