De Zwolse oud-profwielrenner Marijn de Vries kan haar fiets oppoetsen voor de fietsvakanties die ze eindelijk weer kan organiseren.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zwolse oud-profwielrenner Marijn de Vries kan haar fiets oppoetsen voor de fietsvakanties die ze eindelijk weer kan organiseren. © VINCENT JANNINK

Marijn de Vries klimt uit coronadal met fietsreizen in Zwolle: ‘Ineens hadden we allebei geen inkomen’

Door corona kwam het werkende leven van oud-profwielrenner, columnist en fietsreisorganisator Marijn de Vries piepend en krakend tot stilstand. Nu de regels versoepeld zijn, staan de eerste fietsreizen weer op de agenda. In Spanje, maar ook rond haar eigen Zwolle. ,,Ik voel me altijd wel ambassadeur van Zwolle.”

  1. Sobere Indië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit
    PREMIUM

    Sobere In­dië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit

    Jaarlijks wordt op 15 augustus de Japanse bezetting en bevrijding van Nederlands-Indië herdacht. Zwolle is echter de enige plek in Nederland waar tevens aandacht is voor de Bersiap-periode en de kwestie Nieuw-Guinea. Twee jaar geleden leek de Zwolse herdenking nog op de tocht te staan en door corona vindt het programma dit jaar ook nog eens vereenvoudigd plaats. Is er nog toekomst voor de herdenking? ,,Vooral derde generatie jongeren met een Indische achtergrond zijn bovenmatig geïnteresseerd in de verhalen.” Drie generaties aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Zwolle