Foto van een verzorgingshuis in Zwolle.
Volledig scherm
Foto van een verzorgingshuis in Zwolle. © Frans Paalman

Meerdere bewoners in zorgcentra in regio Zwolle besmet; aantal wordt niet prijsgegeven

Meerdere bewoners in zorgcentra in de regio Zwolle zijn de voorbije week getroffen door het coronavirus, bevestigt Frank Kodden. Om welke locaties en hoeveel besmettingen het gaat, geeft de woordvoerder van de verzorgings- en verpleeghuizen in Zwolle niet prijs. 

,,Dat is de afspraak die we gemaakt hebben in de regio", stelt Kodden, die al wel bevestigde dat in zorgcentrum het Zonnehuis in de Zwolse wijk Stadshagen één of meerdere bewoners besmet zijn. ,,We willen de aandacht geven aan onze cliënten en hun naasten en niet aan de pers. Alle direct betrokkenen zijn geïnformeerd.”

De verzorgings- en verpleeghuizen in de regio hebben de krachten gebundeld om het virus zo goed mogelijk te kunnen bestrijden, stelt Kodden. ,,Op deze manier kunnen we onze kennis delen. Alle zorgcentra zijn vertegenwoordigd in de video calls waarin beschikbare voorraden en beschermingsmiddelen worden besproken. De woordvoering is bij één van de zo weinig mogelijk afgeleid te worden door bijvoorbeeld de media. Iedereen is namelijk keihard nodig op de vloer.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle