Volledig scherm
PREMIUM
De Zwolse stalker valt haar al jaren lastig. © Janneke de Jonge

Meisje (17) hoopt op lange straf voor stalker die sinds haar negende verliefd op haar is

De 34-jarige Liron P. staat vandaag voor de rechtbank in Assen, omdat hij ervan wordt verdacht dat hij een nu 17-jarig meisje uit Zuidlaren al jarenlang lastigvalt. Hij werd verliefd op het meisje toen zij 9 jaar was.

De man uit Zwolle is al vaak veroordeeld voor stalking van het kind. Het meisje hoopt dat P. dit keer voor lange tijd naar een gevangenis of een tbs-kliniek moet, want alleen dan is zij naar eigen zeggen veilig. Volgens haar vader wordt de man zwaar aangerekend dat hij begin dit jaar bij het meisje aan de deur is geweest en na zijn arrestatie vanuit de gevangenis nog een lange brief aan haar stuurde. Het Openbaar Ministerie (OM) wil voor de zitting niet vooruitlopen op de straf.

  1. ‘Hennephuurder’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle

    Woningcorporatie SWZ zou met de regels hebben gespeeld, waardoor hij nog niet op zoek kan naar een nieuwe huurwoning. Daarom probeert Zwollenaar Aboes via de rechter weer toegang te krijgen tot de Woningzoeker. Onzin, stelt de corporatie. De afspraken zijn duidelijk: na te worden betrapt op een hennepkwekerij mag je twee jaar lang geen Zwolse sociale woning huren. De rechter probeerde dinsdag tevergeefs om de partijen nader tot elkaar te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle