Volledig scherm
Een fietser raakte vrijdag zwaargewond bij een botsing in de Vondeltunnel onder de Ceintuurbaan in Zwolle. © Stefan Verkerk / News United

Mogelijk maatregelen fietstunnel PEC Zwolle

Extra maatregelen kunnen mogelijk de verkeersveiligheid in de Vondeltunnel in Zwolle verhogen. De gemeente Zwolle laat dit onderzoeken, maar ziet nog geen structurele risico's in de tunnel onder de Ceintuurbaan. Vrijdagavond raakte een fietser zwaargewond na de thuiswedstrijd van PEC Zwolle.

De Vondeltunnel leidt voetgangers en fietsers van de Boerendanserdijk naar de Brederostraat. Bij thuiswedstrijden van de Zwolse club is het de belangrijkste route van en naar het stadion. Na afloop van een wedstrijd vertrekken duizenden mensen tegelijk, waardoor de tunnel al snel volstroomt. De capaciteit van het MAC3Park-stadion is deze zomer uitgebreid naar 14.000 toeschouwers en de eerste wedstrijd van het seizoen tegen SC Heerenveen leverde direct een uitverkocht huis op.

Na dat verloren duel van afgelopen vrijdag kwamen twee fietsers met elkaar in botsing. Een man werd met zwaar hoofdletsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De tunnel ging een paar uur op slot vanwege onderzoek naar het ongeval.

Vreselijk

Wethouder William Dogger (Swollwacht) van de gemeente Zwolle noemt het 'vreselijk' dat zon ongeval na een wedstrijd gebeurt. ,,Op dit moment heb ik geen aanwijzingen dat zulke risico's op deze plek structureel zijn", zegt Dogger. ,,Hier leek alcohol in het spel."

De politie bevestigde zaterdag inderdaad dat een blaastest uitwees dat sprake was van alcoholgebruik, maar wilde daar de oorzaak van het ongeval nog niet aan wijten.

Dogger wil snel laten onderzoeken of er aanleiding is 'of kan komen' voor extra maatregelen in de Vondeltunnel.

In samenwerking met indebuurt Zwolle