Mooi Wark heeft volgens 3.500 stemmers de meest krachtige Nedersaksische song in coronatijd.
Volledig scherm
Mooi Wark heeft volgens 3.500 stemmers de meest krachtige Nedersaksische song in coronatijd. © PR

Mooi Wark heeft met Warkende Helden volgens luisteraar dé dialectsong in coronatijd

De Randstad zweert bij You’ll Never Walk Alone als hét lied dat verbroedert deze dagen van corona. De Nedersaksische streektaal kent genoeg soortgelijke nummers. Wij vroegen jou om het nummer te kiezen waaruit jij hoop, troost of kracht put in deze tijd. Dat werd, na 3.500 stemmen, Warkende Helden van Mooi Wark.

Wij vroegen streektaalgiganten als Bennie Jolink om hún powernummer in dialect te nomineren. U, de luisteraar/lezer, mocht daarna kiezen.

Bennie Jolink (Normaal), Erik Neimeijer (Bökkers), Willem te Molder (Boh Foi Toch), Dick Kemper (producer Mooi Wark, bassist Vandenburg) en Stef Woestenenk (Moonyard) selecteerden ieder twee nummers. Een song van hun eigen band en één nummer van een ander. Scroll naar onderen om de nummers te beluisteren.

Dick Kemper, voormalig bassist van de wereldwijd bekende band Vandenburg, produceerde het winnende nummer Warkende Helden. ,,Een ode aan de mensen waar we het in deze tijd van crisis van moeten hebben. Zij die voor ons eten zorgen, zorgen voor de zieke mensen, met de vrachtwagen het transport draaiende houden. De werkende helden, die doorgaan ondanks slaaptekort!’’

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle