Volledig scherm
PREMIUM
De koffer van De V. bleek een ongevaarlijke inhoud te hebben. © De Vries Media

Nepbom bij AH Zwolle kwam van zwervende eetpiraat (56)

De nepbom die begin deze maand bij de Albert Heijn Diezerpoort in Zwolle naar binnen werd gegooid, was afkomstig van de 56-jarige zwerver Hildo de V. Dit bleek dinsdag in de rechtbank waar hij terechtstond voor drie andere zaken, waaronder eten zonder te betalen bij restaurant Ingeburgerd. ,,Ik kom er nooit weer, ik ben wel uitgeburgerd.’’

De in Rotterdam geboren De V. zit op dit moment vast in Arnhem voor het ‘bom’-incident. Hij gooide dinsdag 1 oktober 's avonds een koffer naar binnen bij de Albert Heijn in winkelcentrum Diezerpoort en schreeuwde dat er een bom in zat. Het bleek een kooktoestel voor op de camping. 

  1. Zwolle is duivelse Japanse duizendknoop meer dan zat: ‘Het is een verschrikkelijke plant’
    PREMIUM

    Zwolle is duivelse Japanse duizend­knoop meer dan zat: ‘Het is een verschrik­ke­lij­ke plant’

    Zo mooi als de crèmewitte en soms roze bloemen van de plant kleurden in augustus en september, zo wreed werkte de Japanse duizendknoop zich in de tussentijd naar grote hoogte. De plant teistert Zwolle en de gemeente is hem dan ook liever voorgoed kwijt dan nog even rijk. Vanochtend deed ze samen met ROVA een eerste aanzet in de hoop de plant voorgoed uit het Zwolse stadsbeeld te kunnen verwijderen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle