SportService Zwolle. Dé verbinder van sport, bewegen en beleven in de Hanzehoofdstad. Van links naar rechts: manager Roger Knoops, directrice Jolanda van der Veer en manager Martijn Mellema.
Volledig scherm
PREMIUM
SportService Zwolle. Dé verbinder van sport, bewegen en beleven in de Hanzehoofdstad. Van links naar rechts: manager Roger Knoops, directrice Jolanda van der Veer en manager Martijn Mellema. © Pedro Sluiter Foto

Niet alleen de Zwollenaar, maar ook SportService Zwolle moet in beweging blijven

De Zwollenaar beweegt meer dan de gemiddelde Nederlander. Dat betekent niet dat SportService Zwolle gas terug kan nemen. ,,Op gebied van bewegingsonderwijs stonden we er echt niet goed op in Zwolle.’’

 1. Zwolle wil mening van inwoners over opvang asielzoekers: ‘Dat we vluchtelingen blijven opvangen staat vast’
  PREMIUM

  Zwolle wil mening van inwoners over opvang asielzoe­kers: ‘Dat we vluchtelin­gen blijven opvangen staat vast’

  In het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg in Zwolle worden vanaf 1 juli tot het eind van het jaar 60 alleenstaande minderjarige vreemdelingen opgevangen. Op 26 juni beginnen voorbereidende werkzaamheden in het hotel. Vijf dagen eerder is er een inloopbijeenkomst voor de buurt. Maar de gemeente Zwolle wil met al haar inwoners in gesprek over de opvang van asielzoekers en begint daar morgenavond mee.
  Zwolle
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?