Noodkreet Stefan leidt tot matrixborden: ‘Gewoon heel gevaarlijke bocht’

videoRijkswaterstaat plaatste begin deze week matrixborden in de beruchte verbindingsboog bij knooppunt Hattemerbroek. Persfotograaf Stefan Verkerk (28) kaartte de onveilige situatie aan. ,,Ik ben blij dat er naar mij geluisterd is”, zegt hij. Moet er meer gedaan worden met ervaringen van weggebruikers?

Een lange en onoverzichtelijke bocht verbindt de A28 bij Zwolle met de A50 richting Apeldoorn. Al jaren gebeuren er op deze boog bij knooppunt Hattemerbroek veel ongelukken. 112-persfotograaf Stefan Verkerk uit Wezep stond er tientallen keren met zijn neus bovenop en slaakte vorig jaar een noodkreet aan Rijkswaterstaat. 

  1. Zwolse maaltijdbezorgsite loopt lekker, maar zoekt nog naar perfectie voordat de rest van Nederland volgt
    PREMIUM

    Zwolse maaltijdbe­zorg­site loopt lekker, maar zoekt nog naar perfectie voordat de rest van Nederland volgt

    Zwollenaren kunnen sinds een paar maanden eten bestellen via een lokaal initiatief. Vanuit de stad wil Zwolle-eet uiteindelijk heel Nederland gaan veroveren. Maar niet voor het concept in Zwolle helemaal perfect is. ,,Dat gaat de goede kant op’’, zeggen de uitbaters van de site. Binnenkort moet het concept met een marketingcampagne breder onder de aandacht worden gebracht.

In samenwerking met indebuurt Zwolle