Volledig scherm
Met de trein van Zwolle naar Raalte, maar dan in carnavalssfeer. © beeldbewerking

NS maakt carnavalsreisplanner: Van Sassendonk naar Stöppelburcht

Geintje van de NS. Wie dezer dagen met de trein naar een van de 101 carnavalsplaatsen mét station wil afreizen, kan de carnavalsplaats invullen op de mobiele reisplanner-app voor iPhone. Carnavalgangers uit Sassendonk (=Zwolle) kunnen dus met de trein naar bijvoorbeeld Stöppelburcht (=Raalte).

„We hebben hier een team met ontwikkelaars dat voortdurend bezig is om de app beter te maken. Voor de grap hadden ze dit jaar alle carnavalsnamen van de plaatsen ingevoerd. Hadden ze stiekem gedaan zonder iets te zeggen en om te zien of het publiek het opvalt”, vertelt Erik Kroeze, woordvoerder van NS. ,,Maar dat is zeker het geval, gezien de reacties op social media." 

Trema gebruiken

Aanvankelijk leek het alsof de ontwerpers Stöppelburcht (=Raalte) hadden gemist, maar dat blijkt niet het geval. ,,In tegenstelling tot normaal is het nu wel essentieel dat je hierbij het trema ook gebruikt. Maar mochten we ergens een plaats gemist hebben, dan moet het publiek ons dat via Twitter laten weten, dan voegen we die eraan toe. Omdat we afhankelijk zijn van updates via de Apple-store, zal dat dan waarschijnlijk pas volgend jaar te zien zijn." 

Kroeze is blij dat de ontwikkelaars zich niet beperkt hebben tot de carnavalsplaatsen uit het zuiden van het land, omdat hij weet dat ook in Oost-Nederland fanatiek carnaval gevierd wordt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle