Zangeres Maan tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel in 2019. Zwollenaren zien graag meer festivals in de stad, blijkt uit onderzoek van de gemeente.
Volledig scherm
Zangeres Maan tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel in 2019. Zwollenaren zien graag meer festivals in de stad, blijkt uit onderzoek van de gemeente. © ANP

Onderzoek toont aan: ‘Zwollenaren willen meer festivals in de stad’

PollAls Zwollenaren het voor het zeggen hadden, zou de stad veel meer festivals tellen. Dat blijkt althans uit een enquête die de gemeente onder inwoners hield. Ook een gebrekkig aanbod aan dance-events blijkt een pijnpunt. 

0 reacties

  1. Steeds verdwijnen festivals uit Zwolle: vinden van geschikte locatie al jarenlang een worsteling
    PREMIUM

    Steeds verdwijnen festivals uit Zwolle: vinden van geschikte locatie al jarenlang een worsteling

    Zwolle en festivallocaties: al jaren een zeer moeizame combinatie. Komend jaar sneuvelt het Koningsnacht Spektakel, omdat het voormalige ROVA-terrein op Voorsterpoort te klein blijkt. Ondanks een opknapbeurt van vier ton blijft die nieuwe dance-locatie ongebruikt, net als een stuk grond op Hessenpoort. Eerder vertrokken andere events al vanwege nieuwe regelgeving en geluidsnormen. Een blik op de jarenlange worsteling van de stad om een geschikte feestplek te vinden.