Volledig scherm
Station Raalte. © GPD/VINCENT JANNINK

'Ook grote fouten bij spoorvernieuwing Zwolle - Enschede'

Niet alleen op het spoortraject tussen Zwolle en Kampen, ook bij de spoorvernieuwing tussen Zwolle en Enschede zijn grote fouten gemaakt. Dat schrijft De Telegraaf. Ook hier zouden de kosten in de miljoenen lopen.

Nadat gisteren bekend werd dat door fouten de bodem onder het spoor tussen Zwolle en Kampen niet goed in kaart is gebracht, schrijft De Telegraaf vandaag dat het traject Zwolle - Enschede met grote problemen kampt. De onderstations, die voor de stroomvoorziening zorgen, zouden verkeerd zijn gebouwd en door een andere fout kan de intercity uit Enschede niet verder rijden dan Raalte.

Het oplossen van de problemen gaat in de papieren lopen. Het zou volgens het dagblad wederom gaan om miljoenen euro's omdat veel werkzaamheden opnieuw gedaan moeten worden.

  1. Muziekvereniging teleurgesteld door misverstand: Zwolse wethouder zegt af voor 100e verjaardag, maar stuurt wel collega
    PREMIUM

    Muziekvere­ni­ging teleurge­steld door misver­stand: Zwolse wethouder zegt af voor 100e verjaardag, maar stuurt wel collega

    Alles is uit de kast gehaald om stil te staan bij het 100-jarig bestaan van Muziekvereniging Voorwaarts in Zwolle. Maar perfect is het niet, vindt de vereniging. Het gemeentebestuur van de stad leek het te laten afweten en dat zorgde voor teleurstelling. Goed nieuws voor de club: het bleek te gaan om miscommunicatie. ,,Er komt toch een wethouder. Oké. Fijn dat ze die moeite hebben genomen", zegt voorzitter Henk van Raaij.

In samenwerking met indebuurt Zwolle