Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Opgepakte koelkastkraker Zwolle nu wel langer op water en brood

De 36-jarige man uit Apeldoorn die zondag op heterdaad werd betrapt bij een inbraak in Zwolle zit nog steeds in de cel. De man werd twee weken geleden ook al betrapt en opgepakt, maar toen weer snel vrijgelaten. Daarna begaf de man zich opnieuw op het roverspad in Zwolle. Bij veel inbraken deed de man zich tegoed aan eten en drinken.

De inbreker wordt door de politie gekoppeld aan een hele reeks inbraken in de voorbije weken. Met name in de binnenstad van Zwolle en in de omgeving van de Van Karnebeekstraat in Assendorp was het vaak raak. Ruim twee weken geleden werd de Apeldoorner betrapt toen hij een poging tot inbraak deed in de binnenstad. Dankzij de inzet van een hoop agenten kon de man toen in de boeien worden geslagen.

  1. Een tunnel voor de A28 bij Zwolle? Deze ingenieur (90) bedacht een halve eeuw geleden al een alternatieve route voor de snelweg
    PREMIUM
    Poll + Video

    Een tunnel voor de A28 bij Zwolle? Deze ingenieur (90) bedacht een halve eeuw geleden al een alternatie­ve route voor de snelweg

    De A28 doorsnijdt Zwolle, maar het had ook heel anders gekund. De inmiddels 90-jarige Rommert Krijtenburg presenteerde in de jaren 60 bij Rijkswaterstaat een alternatief snelwegtracé. Zijn voorstel sneuvelde. Tegenwoordig wordt nagedacht over een A28-tunnel, maar is Krijtenburgs variant alsnog dé oplossing? De civiel ingenieur buigt zich er een halve eeuw later nog eens over.

In samenwerking met indebuurt Zwolle