Ophef om Zwolse influencer Moderosa: ‘exclusieve’ collectie blijkt koopje op AliExpress

De populaire Zwolse influencer ‘Moderosa’ heeft de woede van haar fans op de hals gehaald. Via een webshop verkoopt ze haar collectie kleding en ‘exclusieve’ sieraden, maar in werkelijkheid blijken de producten voor een paar euro te koop via de Chinese website AliExpress. Is dit slim ondernemerschap of misleiding?

Van ‘schaamteloos’ en ‘bizar’ tot ‘ik wachtte net op mijn salaris om dat leuke setje te kopen, maar nu weet ik zeker dat ik dat niet hoef te doen’. Het is een greep uit de verontwaardigde reacties op sociale media, nadat een van haar volgers ontdekte dat haar collectie kleding, ‘exclusieve’ sieraden en accessoires voor een schijntje zijn te vinden via de goedkope Chinese handelsplaats ‘AliExpress’.

  1. De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws
    PREMIUM

    De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws

    Fake news rond de IJssel? Zwolle en Deventer waren hun tijd ver vooruit. Gemeenteraadsleden en edelmannen werden in de zeventiende eeuw uitgemaakt voor van alles en nog wat in een hevige strijd tussen de beide vroegere partnersteden. Jan Haverkate (73) promoveerde op zijn onderzoek naar de lasterende pamfletten. Over kuttentasters, tiranniek gouvernement en het gebrek aan onafhankelijke media.

In samenwerking met indebuurt Zwolle