Volledig scherm
Annemarie Reitsma vertrekt na elf jaar bij het Kameroperahuis in Zwolle. © Rik Engelgeer

Oprichter Kameroperahuis Zwolle vertrekt na elf jaar

Annemarie Reitsma stopt per 1 juli als directeur van Kameroperahuis, dat zij elf jaar geleden zelf heeft opgericht. Ze draagt de leiding over aan een nieuwe directie; Karin Netten (artistiek leider) en Hannah Soepenberg (zakelijk leider). Beiden werken al bij het Kameroperahuis.

Het productiehuis in Zwolle begeleidt pas afgestudeerde muziektheatermakers. Ze kunnen daar experimenteren en krijgen coaching om een zelfstandige kunstprofessional te worden. Veel jonge operaregisseurs, componisten en vormgevers werken daar aan hun eerste producties. Dat heeft meerdere afgestudeerden al verder geholpen. Denk aan mensen als Lotte de Beer, Arlon Luiten, Sjaron Minailo en Clement & Sanôu.

ArtEZ

Vertrekkend directeur Reitsma wil zich meer richten op haar baan bij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Daar is zij al enige tijd hoofd van de master Muziek. Haar opvolgers zijn al een paar jaar in dienst. Karin Netten was regisseur (van onder meer ‘Ik vertrek’ en ‘Being Arthur’) en daarna artistiek coördinator. Hannah Soepenberg werkt als junior zakelijk leider bij Kameroperahuis. Ze werkte ook jarenlang als producent van het Nationaal Jeugd Orkest en de NJO Muziekzomer.

Het Kameroperahuis houdt kantoor in Theater De Spiegel.

In samenwerking met indebuurt Zwolle