Volledig scherm
Annemarie Reitsma vertrekt na elf jaar bij het Kameroperahuis in Zwolle. © Rik Engelgeer

Oprichter Kameroperahuis Zwolle vertrekt na elf jaar

Annemarie Reitsma stopt per 1 juli als directeur van Kameroperahuis, dat zij elf jaar geleden zelf heeft opgericht. Ze draagt de leiding over aan een nieuwe directie; Karin Netten (artistiek leider) en Hannah Soepenberg (zakelijk leider). Beiden werken al bij het Kameroperahuis.

Het productiehuis in Zwolle begeleidt pas afgestudeerde muziektheatermakers. Ze kunnen daar experimenteren en krijgen coaching om een zelfstandige kunstprofessional te worden. Veel jonge operaregisseurs, componisten en vormgevers werken daar aan hun eerste producties. Dat heeft meerdere afgestudeerden al verder geholpen. Denk aan mensen als Lotte de Beer, Arlon Luiten, Sjaron Minailo en Clement & Sanôu.

ArtEZ

Vertrekkend directeur Reitsma wil zich meer richten op haar baan bij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Daar is zij al enige tijd hoofd van de master Muziek. Haar opvolgers zijn al een paar jaar in dienst. Karin Netten was regisseur (van onder meer ‘Ik vertrek’ en ‘Being Arthur’) en daarna artistiek coördinator. Hannah Soepenberg werkt als junior zakelijk leider bij Kameroperahuis. Ze werkte ook jarenlang als producent van het Nationaal Jeugd Orkest en de NJO Muziekzomer.

Het Kameroperahuis houdt kantoor in Theater De Spiegel.

  1. Vriendschap boezemvrienden eindigt in drama
    PREMIUM
    Reconstructie

    Vriend­schap boezem­vrien­den eindigt in drama

    Dagenlang ligt het in stukken gesneden lichaam van de 38-jarige Deniz Guldogdu uit Zwolle in de kruipruimte van het huis van zijn boezemvriend. Die kameraad, Mark de G., doet alsof hij van niets weet. Hij helpt bij het zoeken en laat zijn zoontjes spelen in het huis waar hij zelf - zo zegt justitie - het lijk bewerkte. Dit is het verhaal van een bizar misdrijf in Zwolle-Zuid, waar het laatste woord nog niet over gesproken is.

In samenwerking met indebuurt Zwolle