Volledig scherm
Niek Lá Mon, (rechts) doet aangifte tegen Kees van der Staaij om Nashville - verklaring © Jan Peter Jansen

Organisator Zwolle Pride doet aangifte tegen Kees van der Staaij om ‘Nashville- verklaring’

Zwollenaar Niek Lá Mon heeft maandag aangifte gedaan tegen SGP - leider Kees van der Staaij voor het ondertekenen van de Nashville - verklaring. De organisator van de Zwolle Pride, dat zich richt op de emancipatie van LHBTI’ers, wil met de aangifte tegen Van der Staaij en alle anderen die de verklaring hebben ondertekend, een signaal afgeven. 

Volgens Lá Mon schendt de verklaring alle wetten die in onze grondwet geschreven staan en druist de verklaring tegen alle wetten die in de ‘Verklaring van de rechten van de mens’ staan. De Zwollenaar geeft aan dat hij niet boos is, maar gekwetst en teleurgesteld. ‘Als organisator van de Zwolle Pride voel ik mij dan ook genoodzaakt een signaal af te geven om te laten weten dat ik, wij nooit, maar dan ook nooit zullen buigen voor welke vorm van discriminatie dan ook.’

Honderden Nederlandse orthodox-protestanten tekenden afgelopen weekeinde de Nashville - verklaring, waarin homoseksuele relaties worden afgewezen en transgenderisme afgekeurd. 

Behalve aangifte op het politiebureau in Zwolle, laat Lá Mon weten dat hij ook van plan is een klacht tegen Van der Staaij in te dienen bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle