Volledig scherm
Gedeputeerde Eddy van Hijum (li) en Henk van Voornveld met de VisitOost e-camper. © MarketingOost

Overijssel gebruikt elektrische camper als rijdende reclamezuil

Met een volledig elektrisch aangedreven camper van Nederland, die uniek is in zijn soort, wil MarketingOost de provincie Overijssel onder de aandacht brengen van de toerist. De zogenaamde e-camper is donderdag officieel in gebruik genomen door gedeputeerde Eddy van Hijum. 

Dat gebeurde op de dag van de duurzaamheid, bij aanvang van de Nationale Toerismetop in Deventer. ,,Mensen hebben zoiets nog niet eerder gezien en reageren heel enthousiast", aldus Henk van Voornveld, directeur van MarketingOost. ,,We gebruiken 'm bijvoorbeeld voor beurzen en journalisten en bloggers gaan er mee op persreis."

Van Woornveld benadrukt dat de e-camper feitelijk niet meer is dan een rijdende reclameboodschap. ,,Het gaat ons er overigens niet om dat zoveel mogelijk mensen met een camper naar Overijssel komen." 

De elektrische camper is ontwikkeld door het Twentse bedrijf Custom Camp. Met een volle accu kan het voertuig ongeveer 120 kilometer rijden. De e-camper is ook te huren door particulieren. 

  1. Cafébaas Bob: ‘Gemeente Zwolle laat toch Bibob-onderzoek naar mij doen‘
    PREMIUM

    Cafébaas Bob: ‘Gemeente Zwolle laat toch Bi­bob-onderzoek naar mij doen‘

    De gemeente Zwolle laat alsnog het landelijke bureau Bibob een nader onderzoek doen naar café Bruut. Dat staat volgens eigenaar Bob Kooistra in een mail die hij zaterdag van de gemeente heeft ontvangen. Burgemeester Henk Jan Meijer wil volgens hem de aangevraagde horecavergunning op dit moment niet verlenen omdat er nog te veel twijfels zijn. ,,Als gevolg van die twijfel heeft hij het onderzoek uitbesteed aan het landelijke bureau Bibob’’, zegt Kooistra.

In samenwerking met indebuurt Zwolle