De verlengde start- en landingsbaan van Lelystad Airport.
Volledig scherm
De verlengde start- en landingsbaan van Lelystad Airport. © Shutterstock / Aerovista Luchtfoto

Overijssel stuurt felle brief over Lelystad Airport naar nieuwe minister

In een felle brief dringt de provincie Overijssel er bij de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers, op aan om Lelystad Airport niet te openen zolang de gevreesde laagvliegroute boven Overijssel niet is geschrapt.

3 reacties

 • Dolly J. de Groot

  4 maanden geleden
  Dolly J. de Groot Er ligt sinds een paar maanden inmiddels weer een aanklacht bij de desbetreffende ministerie over vliegveld Lelystad. En @Matthijs Akkenaar, ongetwijfeld heeft u al eens over de heer ingenieur Leon Adegeest gelezen of gehoord of vernomen? Het is dankzij de de jarenlange doorzettingsvermogen van Leon Adegeest zelf dat het nog steeds niet geopend is. Hij heeft al jaren een naam de pitbull van Dalfsen, hij heeft zijn tanden erin gezet en blijft zijn tanden erin houden.
 • E van der Harg

  4 maanden geleden
  Verbijsterende gedachtengang....vliegverkeer dat zo laag moet omdat t anders met vliegverkeer van Schiphol in de knoop komt....gewoon gevaarlijk dus. t Wachten is straks op een eerste ongeluk ? Om daarna het veld weer te sluiten... Daarbij komt ook nog dat het voor de luchtkwaliteit hier bepaald niet goed zal zijn. Nee, die hele exercitie is een verspilling van heel veel geld geweest. Huizen op zetten. Eventueel een helihaven...mooi centraal voor de Lifeliners. Maar geen vakantievliegers.
 • Matthijs Akkenaar

  4 maanden geleden
  Laagvliegroutes over Salland is onacceptabel. Ik snap alleen niet dat er zo weinig actie door de bewoners wordt gevoerd ( buiten enkele actiegroepen na). De lucht in Salland is op dit moment van goede luchtkwaliteit. Dat verandert enorm door de kerosine uitstoot op die lage vlieghoogte. Fijn dat de brief is verstuurd. Ik hoop dat het impact maakt bij de nieuwe minister.
 1. Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

  Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle