Volledig scherm
De Groene Twinkeling © Staatsbosbeheer

Overijsselse bedrijven knokken om Groene Twinkeling

Zuivelboerderij Erf 1 uit Kampen, biologisch dynamisch bedrijf De Zonnehorst uit Punthorst en kinderdagverblijf ’t Werkel uit Zwolle zijn de finalisten van de verkiezing Groene Twinkeling 2019. Ze werden door de jury genomineerd uit zestien inzendingen van Overijsselse bedrijven. 

Met de Groene Twinkeling willen de vier Overijsselse natuurorganisaties laten zien dat ondernemerschap en biodiversiteit goed samengaan. Ze willen bedrijven stimuleren om zich in te zetten voor biodiversiteit in hun omgeving. Wie de wisselbokaal (een kunstwerk van Guido Orsetti) weet te veroveren kan tevens rekenen op ‘exposure, een podium en een jaar lang vergaderen in het groen’.

De drie geselecteerde bedrijven gaan met elkaar de strijd aan in de finale, die op 23 januari wordt gehouden in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer op de Sallandse Heuvelrug.

Volgende week komt de jury op werkbezoek. De finalisten krijgen dan de kans om de jury te overtuigen van het feit dat hun onderneming als beste biodiversiteit en bedrijfsvoering weet te verbinden. 

De winnaars van de afgelopen jaren waren Bakkerij Slatman uit Hardenberg (2018), Ecologische Landbouw Overesch uit Raalte (2017) en Online warenhuis Wehkamp uit Zwolle (2016).

  1. PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser na racisme-rel en ontslag Ron Jans in VS: ‘Hij blijft hier altijd welkom’
    PREMIUM

    PEC Zwol­le-voorzitter Adriaan Visser na racisme-rel en ontslag Ron Jans in VS: ‘Hij blijft hier altijd welkom’

    Voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle vindt het onbegrijpelijk dat oud-trainer Ron Jans bij het Amerikaanse FC Cincinnati in een racisme-rel terecht is gekomen. Jans had daar in de kleedkamer meegezongen met een rapnummer waarin het woord ‘nigger’ werd gebruikt en nam kort voor aanvang van het nieuwe seizoen in Amerika ontslag. ,,Toch blijft hij bij ons erelid en altijd welkom’’, zegt Visser.

In samenwerking met indebuurt Zwolle