Volledig scherm
© Thinkstock

'PEC Zwolle-café' 't Fluitje gaat dicht

ZWOLLE - 't Fluitje, een officieus supporterscafé van PEC Zwolle, gaat per 1 december dicht. Eigenaren Henk en Nathalie Elbrink vinden het na ruim 14 jaar welletjes. Hiermee verdwijnt na De Vrolijkheid wederom een voetbalsupporterskroeg.

Henk Elbrink beseft dit maar al te goed. "Ja, gasten vragen mij ook waar ze dan naartoe moeten." Toch komt zijn besluit niet uit de lucht vallen. Hij heeft er twee jaar over nagedacht. "Ik heb er geen zin meer in. Ik heb nog een klusbedrijf en ik wil wat meer tijd voor mijn privéleven hebben. Het zijn zware tijden in het caféleven."

Over een eventuele overname kan hij nog niets zinnigs zeggen. Zoals de situatie nu is gaat 1 december de deur van 't Fluitje dicht. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op 26 november wordt door supporters een laatste groet gebracht aan het café aan het Koningsplein in Zwolle.

  1. Zwols festival ontvangt Gold Award tijdens het Award Festival in Alkmaar: ‘Bevestiging dat we op de goede weg zijn’
    PREMIUM

    Zwols festival ontvangt Gold Award tijdens het Award Festival in Alkmaar: ‘Bevesti­ging dat we op de goede weg zijn’

    Van 14 oktober tot en met 25 november kon er gestemd worden op horecagelegenheden in verschillende categorieën. Onder meer restaurants, cafetaria en broodjeszaken maakten kans op een felbegeerde Awards in hun provincie en in aantal categorieën zelfs per gemeente. Maandag 20 januari werden de prijzen uitgereikt op het Award Festival in Alkmaar. Zwolle Unlimited werd beloond met een Gold Award in de categorie Event Horeca.

In samenwerking met indebuurt Zwolle