De dikke zwarte rookpluimen stijgen op uit het bedrijfspand.
Volledig scherm
PREMIUM
De dikke zwarte rookpluimen stijgen op uit het bedrijfspand. © News United / Stefan Verkerk

Plasticverwerker bouwt sorteermachine opnieuw op na verwoestende brand in Zwolle

Afvalverwerker PreZero bouwt op Hessenpoort in Zwolle een volledig nieuwe sorteermachine voor pmd-afval. De sorteerhal werd in juni door een grote brand verwoest. Het bedrijf neemt de brandveiligheid bij de nieuwbouw nog eens goed onder de loep. Bij PreZero worden plastic, metalen verpakkingen en drankkartons gerecycled.

0 reacties

 1. Brand bij afvalbedrijf van Lidl-miljardair zorgt voor hoofdbrekens in Zwolle: ‘Schade is aanzienlijk’
  Play
  PREMIUM
  video

  Brand bij afvalbe­drijf van Lidl-miljardair zorgt voor hoofdbre­kens in Zwolle: ‘Schade is aanzien­lijk’

  Recyclebedrijf PreZero onderzoekt mogelijkheden om het sorteren en verwerken van plastic en verpakkingen snel te hervatten. De verwerkingsinstallatie in Zwolle is onbruikbaar na de verwoestende brand van woensdagochtend. Het vuur is ontstaan in een residubak van de sorteerinstallatie, de oorzaak is nog onduidelijk. De brand heeft overlast veroorzaakt in de omgeving, voor verkeer op de A28 en voor het busvervoer in de regio.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 1. Gouden Jitske Visser komt op voor belangen van alle paralympische atleten: ‘het moet transparanter’
  PREMIUM

  Gouden Jitske Visser komt op voor belangen van alle paralympi­sche atleten: ‘het moet transparan­ter’

  Het goud en de paralympische titel van Tokio worden stevig gevierd, maar de honger van de Zwolse Jitske Visser is nog lang niet gestild. De 28-jarige rolstoelbasketbalster van Oranje gaat nu naast haar topsportleven ook de belangen van de internationale atleten verdedigen als lid van de atletencommissie van het International Paralympisch comité. ,,Het moet allemaal transparanter.”
 2. Duo uit Dalfsen presenteert in regio spel in virtuele wereld: tijdens een etentje samen de bank beroven

  Duo uit Dalfsen presen­teert in regio spel in virtuele wereld: tijdens een etentje samen de bank beroven

  Vier tot zes mensen zitten aan tafel in een restaurant. Eén van hen heeft een virtualrealitybril (vr-bril) op en vertelt wat hij ziet. Zijn tafelgenoten verstrekken op hun beurt informatie uit de echte werkelijkheid, waarmee de spelers elkaar op weg helpen om het spel tot een goed einde te brengen. Lukt het hen om binnen anderhalf uur de bank te beroven en te ontsnappen uit het Spaanse Muntgebouw?
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Zwolle