Poes Amy na vijf maanden zwerven in Salland terug bij Duitse baasjes: ‘Es ist ein wunder!’

videoZe lacht en ze huilt tegelijk als ze het verhaal vertelt aan de balie van het dierenasiel in Zwolle. Sabine Weiss uit het Duitse Goch kan eindelijk haar poes Amy weer in de armen sluiten. 

Amy was sinds de zomer van vorig jaar spoorloos en al die tijd zochten haar diep ongelukkige baasjes op de verkeerde plek. Want terwijl zij in hun woonplaats (net over de grens bij Kleef) flyers ophingen en oproepen plaatsten, liep Amy al die tijd rond in... Salland.

 1. Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afvaldienst nou zomaar mijn container mee?

  Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afval­dienst nou zomaar mijn container mee?

  Blijdschap en ongeloof bij Bart Mooiweer uit Zwartsluis toen hij op tv ineens zijn al jaren vermiste kat Vlekje voorbij zag komen. ,,Het is gewoon niet te bevatten", zegt hij na de hereniging met zijn huisdier. ,,Ik vind het nog steeds onwerkelijk.” Het is één van de meestgelezen verhalen van deze week. Een overzicht van nog meer verhalen die zeker het teruglezen waard zijn:
 2. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle