Volledig scherm
© ANP XTRA

Politie brengt Zwollenaar met spoed naar broers begrafenis

Nou brengen agenten geregeld mensen met gierende banden naar familieleden die in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen. Maar de politie in Zwolle beleefde gisteren halverwege de middag wel iets heel bijzonders. Met een spoedrit voorkwamen ze dat een man uit Zwolle de begrafenis van zijn broer miste.

De Zwolse politie kreeg eerder op de dag het verzoek om bij de man langs te gaan. Zijn in Friesland woonachtige kinderen maakten zich zorgen om hun vader. Ze konden al een paar dagen geen contact met hem krijgen. Eerder in de week was zijn broer overleden en gisteren was de begrafenis elders in het land. ,,Aan ons werd het verzoek gedaan om te kijken of er misschien iets ernstigs aan de hand was'', schrijft de politie op Facebook.

Precies op tijd

,,Na aanbellen deed de vader in goede gezondheid open. Hij stond al strak in pak. De man gaf aan net pas de berichtjes gelezen te hebben van zijn familie. Nu was het 15.35 uur en om 16.00 uur begon de begrafenis. De man had zich er al bij neergelegd, want dacht de begrafenis te moeten missen. De man had geen vervoer en had gedacht opgehaald te worden. Onze collega’s vonden uiteraard dat deze man aanwezig moest zijn op de begrafenis van zijn broer en boden hem een lift aan. Dit aanbod werd na een kleine aarzeling met beide handen aangegrepen. Om 16.00 uur exact stapte de man uit en keerden de collega’s terug naar Zwolle."

Vanwege privacyredenen doet de politie geen mededelingen over de plaats waar de begrafenis plaatsvond.

  1. Zwolse maaltijdbezorgsite loopt lekker, maar zoekt nog naar perfectie voordat de rest van Nederland volgt
    PREMIUM

    Zwolse maaltijdbe­zorg­site loopt lekker, maar zoekt nog naar perfectie voordat de rest van Nederland volgt

    Zwollenaren kunnen sinds een paar maanden eten bestellen via een lokaal initiatief. Vanuit de stad wil Zwolle-eet uiteindelijk heel Nederland gaan veroveren. Maar niet voor het concept in Zwolle helemaal perfect is. ,,Dat gaat de goede kant op’’, zeggen de uitbaters van de site. Binnenkort moet het concept met een marketingcampagne breder onder de aandacht worden gebracht.

In samenwerking met indebuurt Zwolle