Volledig scherm
De brand bij de woning aan de Berkumstraat richtte veel schade aan. © Pedro Sluiter Foto

Politie onderzoekt link tussen brandstichtingen in Zwolle

videoDe politie doet onderzoek naar de relatie tussen twee brandstichtingen in Zwolle. Het gaat om de brand die vrijdagavond vermoedelijk is aangestoken in de Berkumstraat en de poging tot brandstichting zaterdagavond aan de Alm. Beide branden werden volgens de politie op vergelijkbare wijze gesticht.

Getuigen hebben tegenover de politie verklaard dat zij zaterdagavond aan de Alm een persoon bij een woning zagen lopen met molotovcocktails.  Of de persoon ze daadwerkelijk richting de woning heeft kunnen gooien is nog onduidelijk. De brandbommen zijn in ieder geval op straat ontbrand, waarna de verdachte wegvluchtte. Buurtbewoners probeerden de persoon tegen te houden, maar deze kon ontkomen. Een zoektocht door de politie leverde  geen resultaat op. Direct na het incident werd bij de woning een onderzoek gestart.

Signalement

Van de verdachte is een signalement bekend. Het gaat om een persoon van circa 1.80 meter met een slank postuur en blank of licht getint uiterlijk. De persoon droeg een lichtblauwe jeans en een zwarte hoodie met op de achterkant een lichtblauw logo met een ruit.

Volledig scherm
De locaties van de twee incidenten in Zwolle dit weekend. De noordelijke locatie is de plek van de gegooide molotovcocktail aan de Alm. De zuidelijk locatie is de brand aan de Berkumstraat. © Google Maps

Angst

Wie vrijdag- of zaterdagavond iets heeft gezien wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0800-7000. Buurtbewoners in de Berkumstraat, waar vrijdagavond vermoedelijk brand werd gesticht, gaven aan de krant aan angstig te zijn. Bij de brand raakten de twee hondjes van de bewoner gewond. Een buurtbewoonster zei het volgende over de brand: ,,Het is heel bedreigend. Voor hetzelfde geld pakken ze het verkeerde huis. De hele buurt stond gisteravond op straat en er is echt angst in de wijk.”

Zowel de bewoner van de Berkumstraat als de Alm is niet thuis en vooralsnog onbereikbaar. 

Bekijk hier de video van de brandstichting aan de Alm in Zwolle.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Zwolle