Volledig scherm
Foto van nitraten ter illustratie. © Politie

Politie ontdekt enorme partij illegaal vuurwerk naast kinderslaapkamer: Zwollenaar (30) opgepakt

Een 30-jarige Zwollenaar is opgepakt nadat in zijn woning een enorme partij illegaal vuurwerk werd aangetroffen. De explosieven lagen opgeslagen naast een kinderslaapkamer. De politie kwam de man op het spoor na een verkeerscontrole.

De 30-jarige man kreeg in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 november bezoek van de politie. Daarbij bleek dat hij onder andere duizend nitraten in een koffer op zijn slaapkamer had verborgen. 

Ook werden meer dan duizend stuks ander (voornamelijk illegaal) vuurwerk ontdekt en had de Zwollenaar een partij munitie in de vorm van knalpatronen in huis. Dit vuurwerk was opgeslagen op zolder naast de kinderslaapkamer. 

Verkeerscontrole

Agenten kwamen de man een dag voor zijn aanhouding op het spoor door een verkeerscontrole in Zwolle. Daarbij werd een 23-jarige Zwollenaar opgepakt, nadat bij hem duizend nitraten in de kofferbak werden aangetroffen. Het ging in totaal om 16 kilo.

Handel

In het onderzoek naar de herkomst van dit illegale vuurwerk leidde het spoor naar de 30-jarige man. Hij is aangehouden en wordt niet alleen verdacht van bezit, maar ook handel in het illegale vuurwerk. Hij is na verhoor met een dagvaarding op vrije voeten gesteld. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Al het vuurwerk is in beslag genomen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle