Volledig scherm
© Getty

Politie Oost-Nederland ontslaat opnieuw politiemedewerker

UpdateDe politie heeft de medewerker, die in november 2017 buiten functie werd gesteld vanwege een onderzoek naar ernstig plichtsverzuim, ontslagen.

De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie startte een onderzoek naar de medewerker toen het vermoeden was ontstaan dat hij bewust informatie verkeerd vastlegde in de politiesystemen. Dit onderzoek is nu afgerond. De vermoedens zijn bevestigd en de conclusie is daarom dat er inderdaad sprake was van ernstig plichtsverzuim. Dit was voor de leiding van de politie-eenheid Oost-Nederland reden om de medewerker te ontslaan.

Twee in een week

Eerder deze week ontsloeg de eenheid Oost-Nederland ook al een politiemedewerker, nadat hij voorwaarden heeft overtreden die waren opgelegd na eerder 'grensoverschrijdend en niet-professioneel gedrag'. Ook zou de medewerker politiesystemen hebben gebruikt voor privé-zaken.

  1. Scania presenteert de nieuwe vrachtwagens voor defensie: de Gryphustrucks
    video

    Scania presen­teert de nieuwe vrachtwa­gens voor defensie: de Gryphus­trucks

    ,,Als je kijkt naar wat we gemaakt hebben, dan zijn deze trucks het beste wat we kunnen leveren op dit moment’’, zegt een trotse minister Bijleveld (defensie). Ze krijgt vandaag in Zwolle de sleutel van de nieuwe legertrucks, de Scania Gryphus, overhandigd en geeft deze symbolisch door aan de uiteindelijke gebruiker, Commandant Landstrijdkrachten Luitenant-Generaal L.J.A. Beulen. Over drie jaar moeten de 2037 trucks klaar zijn.

In samenwerking met indebuurt Zwolle