Volledig scherm
PREMIUM
Puzzelen in de oude Statenzaal. De escape room werd dit voorjaar geopend. © Pedro Sluiter Foto

Provincie Overijssel trekt de knip voor behoud oude Statenzaal in Zwolle

De provincie Overijssel legt 125.000 euro op tafel om de komende vijf jaren de oude Statenzaal in het centrum van Zwolle te kunnen blijven gebruiken. Daarmee wil ze de escape room in het pand behouden en andere activiteiten ontwikkelen.

Terwijl de gemeente Zwolle met potentiële huurders in gesprek is over de oude Statenzaal aan de Diezerstraat, heeft ze nu in ieder geval de garantie al binnen dat ook de provincie Overijssel een bijdrage levert. Gedeputeerde Staten laten weten dat er contact is geweest met de drie overgebleven initiatiefnemers die mogelijk aan de slag gaan in het pand en dat ze allemaal positief zijn over een samenwerking met de provincie. Overijssel kan dankzij de bijdrage aan de gemeente de oude Statenzaal een aantal dagdelen per week gebruiken voor activiteiten.

  1. Hofnaaisters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is
    PREMIUM

    Hofnaai­sters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is

    Jaar in jaar uit vermaken twee Zwolse dames het pak voor de nieuwe Prins Carnaval. Zonder dat ze weten wie het is. De maten krijgen ze door en dan is het de kunst om het prinsenpak van de huidige hoogheid aan te passen aan het postuur van de nieuwe. Margriet Velthuis (74) en Nel Oterdoom (50) zijn de hofnaaisters van carnavalsvereniging de Eileuvers in Zwolle. ,,Noem ons maar coupeuses. Anders krijgen mensen van die gekke associaties.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle