Volledig scherm
Station Zwolle. © Jelle Boonstra

Provincies investeren in treinverbinding Zwolle-Emmen

De provincies Overijssel en Drenthe investeren in een extra treinstel en een verbeterde dienstregeling tussen Zwolle en Emmen. Het traject wordt door reizigers zoveel gebruikt dat er een meer capaciteit nodig is.

Het extra treinstel wordt per december ingezet tijdens de spits. Er komen daardoor 173 zitplaatsen bij in de ochtend en middag. Arriva heeft bij Prorail ook een nieuwe dienstregeling aangevraagd, waarbij de drie eerste sneltreinritten Coevorden - Zwolle in Emmen beginnen als sneltrein. De reistijd wordt daardoor korter en Emmen krijgt zo vier keer per uur een rechtstreekse reismogelijkheid naar Zwolle. Het moet leiden tot een betere spreiding van reizigers. 

Groei reizigers

De reistijd van Zwolle naar Emmen wordt in de toekomst nog korter,  wanneer de spoorverdubbeling bij Emmen-Zuid is afgerond. ,,Het aantal reizigers op dit traject laat de afgelopen jaren een gestage groei zien. Met een extra treinstel bieden we vanaf december 2019 de reizigers extra ruimte en comfort. En de reizigers profiteren daarnaast van een kortere reistijd”, aldus gedeputeerde Bert Boerman van Overijssel. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle