Het Britse vertrek uit de Europese Unie leidt tot een gat in de financiële begroting en de provincies zijn bang dat zij daarvan de dupe gaan worden door een korting op Europese fondsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Britse vertrek uit de Europese Unie leidt tot een gat in de financiële begroting en de provincies zijn bang dat zij daarvan de dupe gaan worden door een korting op Europese fondsen. © AFP

Provincies vrezen Europese miljoenen mis te lopen door brexit

De energietransitie vertraagt en de regionale economie loopt miljoenen mis. De Nederlandse provincies waarschuwen vandaag bij een ontmoeting met Eurocommissaris Johannes Hahn voor ingrijpende gevolgen als Europa gaat snijden in Europese fondsen. Oorzaak: de brexit.  

 1. Impact van coronaperiode op jongeren is groot: ‘Blijkbaar niet zo makkelijk het leven zo weer op te pakken’
  PREMIUM
  3

  Impact van coronaperi­o­de op jongeren is groot: ‘Blijkbaar niet zo makkelijk het leven zo weer op te pakken’

  Meer dan de helft van jongvolwassenen in de GGD-regio’s IJsselland en Flevoland ervaart psychische klachten. Velen zijn eenzaam en hebben suïcidale gedachten. Tessa Overmars, onderzoeker publieke gezondheid bij de GGD IJsselland: ,,We zijn twee jaar verder nadat we de eerste effecten zagen van corona en eigenlijk is er niet zoveel veranderd. Dat baart zorgen.”
  Zwolle

In samenwerking met indebuurt Zwolle